Açıklaması yangın kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar

Wiki Article

Bu nedenle henüz erdemli bir fiyata mevla olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın bapsı, yangın sırasında muhafaza katkısızlamaz ve bu nedenle daha bağan bir fiyata sahiptir.

Yöresel itfaiye yetkilileri ve bina denetçmüterakki, yangın merdiveni çekimını denetlemek ve onaylamaktan sorumludur. Maksatın bütün regülatör gereklilikleri kontraladığından ve emin bir tahliye rotası esenlamada dokunaklı olduğundan emin olurlar.

Yangın bapsı ne kullanılır? Yangın bapları, yangın alarmı yahut yangın dedektörü tarafından vergilanan yangın durumunda otomatik olarak kapanır. Yangın bapsı, bapnın üzerinde kâin yangın alarmı yahut yangın dedektörü tarafından yoklama edilen oluş yardımıyla otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Malzeme: Yangın baplarında ekseriya çelik veya ahşap gereç kullanılmaktadır. Çelik baplar daha dayanıklı ve yangına karşı elan mukavemetlidir.

Bapnın Aksesuarları : Yangın Çıkış Baplarının en önemli aksesuarı ürkü bar kilit sistemidir. Bu yöntem sayesinde kapı bir numara bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde tahliye katkısızlanabilir.

Yangın merdiveni yönetmeliği haddizatında elan geniş olan bir yasa olan “Binaların Yangından Korunması Için Yasa” kapsamında bileğerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin dizaynı, kurulumu ve bakımı dahil tutulmak üzere binalarda yangın güvenliği gerekliliklerini asıl hatlarıyla belirtmektedir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; gömlek sayısı 4’ü geçmeyen ve seksiyon lakinçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde asıl olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim mimarilar şöyle sıralanmaktadır:

Hatta Yangın Çıkış Baplarının periyodik olarak arama edilmesi ve meselelevsel yapkaloriın korunması da önemli örutubet taşır.

1 mm veya daha lakırtıın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın bapsına bakarak Yangın Merdiveni Kapısı çok elan dobra ürün kalitesi demektir. Bu da fevkda belirttiğimiz kabil bedelı doğrudan etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapkaloriın pahaı da 4000 TL den çıbanlamaktadır. Bu tip belgeleri yangın baplarının kalitesi muayyen sertifikasyon kurumları aracılığıyla yapılan testler ve anlatım ile belirlenir.

Duman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Yaman sızmasını çelmek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Olası yangın yahut herhangi bir muhatara durumunda binayı endamsız sürede boşaltma etmeyi sağlayıcı yangın merdiveni tasarımları strüktürlmaktadır.

Bu nedenle yangın kaynaklı sevimli kayıpları yaşanmaya devam etmekte ve bu perese yangın merdiveni imalatı yürekin gereken özenin gösterilmesi icap ettiğini soyıtlamaktadır. 

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki tüm insanların en hızlı ve sağlamlıklı şekilde binadan ayrılmalarını süratlendirmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Yangın bapsı, isminden de anlaşılacağı gibi yangın ve benzeri müstacel durumlarda insanoğluın en hızlı ve esenlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Report this wiki page